O meni

No, nekaj malega na kratko o meni.
Sem Antony Nowak.
🙂  ne nisem, hecam se.
Rad pa sem anonimen, ker mi to daje večjo prostost, da sem na blogu to, kar res sem. Daje mi svobodo, ko ni treba paziti, kaj bo mislil šef, če bi kdaj to bral ali kak sosed ali sorodnik…
Če človek ima kaj dati ljudem okoli sebe, zelo dobro dene, če je pri tem svoboden.
V nekaj letih bom star 40 let. Torej se bližam zaključku drugega dvajsetletja mojega potovanja. Po psihologiji moške duhovnosti naj bi torej končeval potovanje od preproste moškosti do ženskega dela moje biti. Pred mano naj bi bila pot nazaj na področje androgene moškosti. Se opravičujem vsem, ki ne vedo o čem govorim. Pravkar berem knjigo Moški na duhovni poti – tam je vse razloženo. ZELO priporočam moškim kot tudi ženskam. Ko sem jaz to bral se mi je zdelo, da je nekdo z globokim vpogledom pisal potopis moje poti skozi življenje.

Sem poročen in oče dveh otrok. Ko sem se poročil, se je zame začel najbolj izpolnjen in najlepši del mojega življenja doslej. Žena, ki mi je bila poslana na mojo pot, je oseba, ki je doslej v moje življenje prinesla največ luči in globokega veselja. In po njej otroci. Imeti družino ni enostavno, je pa neskončno bolj lepo kot je težko. Vse težave mora človek gledati kot investicijo, pa gre naprej. In ne sme tarnati nad težavami, ampak v svojo pozornost postavljati dobre stvari.

Sam zase menim, da sem poglobljeno angažiran katoličan. Svojo vero poskušam živeti praktično in v življenju bolj kot na jeziku. Nisem radikalen. Menim, da je resnica vedno na sredini. Ne sprejemam prežvečenih idej, če ne prestanejo preizkusa mojega razuma in mojega vedenja o življenju in svetu. Sem zavzet katoličan, vendar ne sprejemam vsake besede, četudi jo izreče papež. To pa zato, ker so interpretacije božje volje lahko danes takšne, jutri (čez sto let) pa drugačne. če se mi nekaj po zdravi logiki in razumu kaže kot takšno, nisem pripravljen čakati sto let, da bo tako rekla tudi Cerkev. Primer te moje drže je npr. odnos do vzhodnjaških tehnik telovadbe – do Joge. Ali pa odnos do uravnavanja spočetij pri poročenih parih. Ali pa odnos Cerkve do telesnosti.
Vsekakor sam sebe vidim kot del prebujajočega se zanimanja za duhovnost, ki smo mu danes priča v zahodni družbi. Morda sem odmaknjen od  glavnega  toka tega duhovnega zanimanja po tem, da nisem novodobnik (New Age fan) in se ne grem duhovnosti kar tako na splošno. Ne verjamem da stvarstvo, narava, vse kar zaznavamo in kar ne, v seštevku predstavlja Boga. Zame je Bog oseba, ki jo lahko nagovorim in ki mi odgovarja.

Sem (oz bil sem) praktičen vegetarijanec. Nikoli se nisem deklariral kot vegetarijanec, vendar sem živel tako. Zdaj je temu začasno konec, ker imam dieto ki naj bi me rešila kandide.

Sem strokovnjak tehnične smeri. Delam v šolstvu.

Za hobi rad pišem bloge. Tale je četrti  v katerega objavljam.
Starejši imajo daljšo zgodovino. Eden je osebno strokoven in samo moj. Drugi je splošen (o duhovnosti, vzgoji, odnosih…) in ga bom verjetno opustil, ker se je izpel.  Do tega bloga tudi ne bom delal povezav od tukaj, ker preprosto preveč ljudi ve, kdo je avtor tistega – starega bloga in to me moti.
Tako…

Advertisements

7 komentarjev to “O meni”

 1. tp Says:

  Fantastičen blog. Na njem sem izvedel precej globokih – nasploh miazme so mi dale misliti. Očitno veliko težav izvira iz njih… Če boste imeli povedati še kaj na temo njih oz. priporočitev literature se priporočam! Hvala.

 2. Branka Says:

  Pozdravljeni Antony Nowak 🙂

  lepo bi vas prosila, če se mi lahko javite na mejl.

  lp, b

 3. Aleš Says:

  Odličen blog. Čestitke. Odlično vam teče jezik. Kar tako naprej.

  Sem dodal povezavo s svojega bloga.

 4. Antony Says:

  Hvala.

  Tudi jaz redno berem vaše prispevke,

 5. Tiaaa Says:

  Pozdrav!
  Brala sem vaš blog in s fantom ugotavljava, da ima zelo podobne težave. Bila bi hvaležna, če bi se mi javili na e-mail, da kakšno rečemo o tem.
  Hvala!

 6. Terman Says:

  Pozdravljen,
  jaz imam tudi težave s kandido. Imam pa eno samcato vprašanje in bi te lepo prosil, če se mi javiš na e-mail. Hvala

  LP
  Terman

 7. Rok Says:

  Pozdrav tudi od mene!

  Super blog!

  Tudi jaz imam težave verjetno s kandido in tudi mene zanima nekaj stvari… je možno dobiti vaš mail?

  Mimogrede, kakšno je vaše stanje sedaj?

  Hvala in lep pozdrav,

  Rok

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: