Nevtralna hrana za krvno skupino 0 – deluje kot hrana


agar (začimba)
ajda 
amarant 
ananas
bambusovi vršički 
banane 
bazilika
bezeg
bob  
borovnice
breskve
brusnice
buče – vse vrste
bučke 
čaj angelika 
čaj baldrijan 
čaj bezeg 
čaj ginseng 
čaj glog 
čaj kamilica 
čaj korenina sladkega korena
čaj listi maline 
čaj navadna mačja meta 
čaj rman
čaj timijan
čaj verbena
čaj zelena meta
čaj zeleni
čaj žajbel 
češnje 
čičerika
čokolada (kot začimba)
datlji rdeči 
dihnik 
dinje – kanang, kasaba, crenshaw, božična, španska, mošusna
drobnjak
feferoni pekoči
fižol stročji, črni (pri nas neznan)
gobe – abalone,portobello, drevesne ostrige
gorčica – suha (začimba)
grah srčasti, zeleni
granatno jabolko
grenivke
grozdje
guava
hruške
idijske smokve
ingver 
jabolka 
janež 
jastog – sladkovodni rak
javorjev sirup (kot začimba)
ječmen 
ješprenj
kaki
kapre
kaša 
kivi
klinčki
koper 
korenje 
koriander 
koruzni sirup  (začimba)
kosmulje
kostanj
kreša vodna
krispiji 
kruh brez glutena 
kruh iz črne riževe moke 
kruh iz prosene moke 
kruh iz sojine moke 
kruh rženi (100%)
kruh rženi hrustljavi
kruh wasa 
kumare 
kumina
kumkvat (kitajska pomaranča)
lešniki
liči
lignji 
limete
limone
lovorovi listi
lubenice
majaron
maline
mandljev izvleček  (začimba)
mandlji
mango
marelice 
maslo 
maslo mandeljevo
maslo sezamovo
maslo sončnično
med (kot začimba)
mela
melasa (začimba)
meso fazan 
meso jerebica 
meso kokošje 
meso prepelica
meso puran 
meso raca 
meso zajec 
moka ajdova
moka ječmenova
moka kvinoja
moka riževa
moka ržena
mozzarela 
navadna želatina
nektarine
olje repno
olje ribje
olje sezamovo
ovsena kaša
ovseni kosmiči
papaja
paprike – zelene, rumene 
paradižnik 
paradižnikova voda (z limono) 
pehtran
penuša
pesa 
piment
pinija
pira
polži 
pomladanska čebula 
poper
poprova meta
prava krebuljica 
proso 
radič 
rakovice
redkvice 
repa 
riba jegulja 
riba krap 
riba morska postrv 
riba morski jezik 
riba morski pes 
riba morski volk 
riba morsko uho 
riba ostrižnik
riba slanik – svež
riba snetec 
riba tuna (albacore) 
riba vahnja 
ribe sardele
ribez
riž basmati, rjav, beli, divji, neoluščen
rižev namaz 
rižev sirup  (kot začimba)
riževi kolački
riževi kosmiči
riževi otrobi
rozine 
rožmarin
sago (začimba)
semena sezamova
semena sončnična 
sir feta
sir kozji
sir sojin
sladkor – beli, rjavi (kot začimba)
sojina omaka
sojino mleko
sok iz brusnic 
sok iz grenivk 
sok iz grozdja 
sok iz kumar 
sok iz marelic 
sok iz papaje 
sok iz zelene 
sok korenčkov
sol
solata – mehkolistna, ledena, zelena 
šalotka 
šatraj
šipek
školjke dagnje 
školjke ostrige 
školjke užitne
šparglji 
tahini  
tamari
tamarinda
tapioka 
tatarski namaz (začimba)
tempeh (izdelek iz soje) 
timijan
tofu 
zelena 
zelena meta
zelene olive
zelenjavni sokovi (iz zelenjave, ki je za vas zelo koristna)
žabji kraki 
žafran
žajbelj

Vir: Peter J. D’Adamo – 4 načini prehrane za 4 krvne skupine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: