agar (začimba)
ajda
amarant
ananas
bambusovi vršički
banane
bazilika
bezeg
bob
borovnice
breskve
brusnice
buče – vse vrste
bučke
čaj angelika
čaj baldrijan
čaj bezeg
čaj ginseng
čaj glog
čaj kamilica
čaj korenina sladkega korena
čaj listi maline
čaj navadna mačja meta
čaj rman
čaj timijan
čaj verbena
čaj zelena meta
čaj zeleni
čaj žajbel
češnje
čičerika
čokolada (kot začimba)
datlji rdeči
dihnik
dinje – kanang, kasaba, crenshaw, božična, španska, mošusna
drobnjak
feferoni pekoči
fižol stročji, črni (pri nas neznan)
gobe – abalone,portobello, drevesne ostrige
gorčica – suha (začimba)
grah srčasti, zeleni
granatno jabolko
grenivke
grozdje
guava
hruške
idijske smokve
ingver
jabolka
janež
jastog – sladkovodni rak
javorjev sirup (kot začimba)
ječmen
ješprenj
kaki
kapre
kaša
kivi
klinčki
koper
korenje
koriander
koruzni sirup (začimba)
kosmulje
kostanj
kreša vodna
krispiji
kruh brez glutena
kruh iz črne riževe moke
kruh iz prosene moke
kruh iz sojine moke
kruh rženi (100%)
kruh rženi hrustljavi
kruh wasa
kumare
kumina
kumkvat (kitajska pomaranča)
lešniki
liči
lignji
limete
limone
lovorovi listi
lubenice
majaron
maline
mandljev izvleček (začimba)
mandlji
mango
marelice
maslo
maslo mandeljevo
maslo sezamovo
maslo sončnično
med (kot začimba)
mela
melasa (začimba)
meso fazan
meso jerebica
meso kokošje
meso prepelica
meso puran
meso raca
meso zajec
moka ajdova
moka ječmenova
moka kvinoja
moka riževa
moka ržena
mozzarela
navadna želatina
nektarine
olje repno
olje ribje
olje sezamovo
ovsena kaša
ovseni kosmiči
papaja
paprike – zelene, rumene
paradižnik
paradižnikova voda (z limono)
pehtran
penuša
pesa
piment
pinija
pira
polži
pomladanska čebula
poper
poprova meta
prava krebuljica
proso
radič
rakovice
redkvice
repa
riba jegulja
riba krap
riba morska postrv
riba morski jezik
riba morski pes
riba morski volk
riba morsko uho
riba ostrižnik
riba slanik – svež
riba snetec
riba tuna (albacore)
riba vahnja
ribe sardele
ribez
riž basmati, rjav, beli, divji, neoluščen
rižev namaz
rižev sirup (kot začimba)
riževi kolački
riževi kosmiči
riževi otrobi
rozine
rožmarin
sago (začimba)
semena sezamova
semena sončnična
sir feta
sir kozji
sir sojin
sladkor – beli, rjavi (kot začimba)
sojina omaka
sojino mleko
sok iz brusnic
sok iz grenivk
sok iz grozdja
sok iz kumar
sok iz marelic
sok iz papaje
sok iz zelene
sok korenčkov
sol
solata – mehkolistna, ledena, zelena
šalotka
šatraj
šipek
školjke dagnje
školjke ostrige
školjke užitne
šparglji
tahini
tamari
tamarinda
tapioka
tatarski namaz (začimba)
tempeh (izdelek iz soje)
timijan
tofu
zelena
zelena meta
zelene olive
zelenjavni sokovi (iz zelenjave, ki je za vas zelo koristna)
žabji kraki
žafran
žajbelj
Vir: Peter J. D’Adamo – 4 načini prehrane za 4 krvne skupine
Oddajte komentar