Prehrana za krvno skupino 0


Ljudje s krvno skupino 0 cvetijo ob visoko intenzivni fizični vadbi in živalskih beljakovinah. Prebavila vseh s krvno skupino 0 ohranjajo spomin na starodavne čase. Visokoproteinska prehrana lovca nabiralca in velikanski telesni napori, katerim je bil izpostavljen organizem skupine 0, so verjetno te primitivne ljudi držali v lahkotnem stanju ketoze – stanju vzdraženega telesnega metabolizma. Ketoza je rezultat visokoproteinske in mastne prehrane, v kateri je zelo malo ogljikovih hidratov. Organizem beljakovine in maščobe metabolizira v ketone, ki jih uporabi namesto sladkorjev zato, da bi ohranilo primerno raven glukoze. Kombinacija ketoze, pomanjkanja kalorij in stalna telesna dejavnost je ustvarila vitek, močan lovski stroj – ključ za preživetje človeške vrste.
Današnji nasveti glede prehrane v splošnem odsvetujejo uživanje prevelike količine živalskih beljakovin, ker je dokazano, da so nasičene maščobe eden od dejavnikov, ki povzročajo raka in bolezni srca. Seveda je danes večina mesa, ki ga jemo, nasičenega z maščobo in zastrupljenega z neomejeno količino hormonov in antibiotikov. Izrek, ‘Ste tisto, kar jeste’, lahko, ko govorimo o zalogi mesa, kakršna je v današnji moderni družbi, pomeni nekaj zares grozljivega. Na srečo postaja organsko meso vedno bolj dostopno. Uspeh vaše diete za krvno skupino 0 je odvisen od tega ali boste jedli pusto, organsko meso, perutnino in ribe.
Ljudem s skupino 0 se mlečni izdelki in žitarice ne bodo zdele tako prijazne kot drugim skupinam, ker se njihov prebavni sistem nanje še ni povsem prilagodil.
Navsezadnje vam sklede žitaric ali kozarca mleka ni treba loviti in ubiti! Te jedi so postale del človekove prehrane veliko pozneje v teku naše evolucije.

Vir: Peter J. D’Adamo – 4 načini prehrane za 4 krvne skupine

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: