Pomembnost krvne skupine


Če še niste darovali krvi ali potrebovali transfuzije, najbrž ne veste, katera je vaša krvna skupina. Večina o krvni skupini razmišlja kot o nepomembnem dejavniku, kot o nečem, kar pride v poštev smo ob urgentnem stanju. Toda zdaj, ko ste slišali dramatično zgodbo o evoluciji krvnih skupin, pričenjate razumeti, zakaj je bila kri vedno gonilna sila preživetja človeka, ki se je spreminjal in prilagajal novim pogojem, novim življenjskim okoljem in novi prehrani.
Zakaj je naša krvna skupina tako mogočna? Katera je njena bistvena vloga v našem preživetju – ne samo pred tisoči let, ampak še danes?
Vaša krvna skupina ima ključno vlogo v celotnem imunskem sistemu. Nadzira vpliv virusov, bakterij, okužb, kemikalij, stresa in vpliv cele palete vsiljivcev ter stanj, ki bi lahko ogrozila vaš imunski sistem.
Beseda ‘imun’ izvira iz latinske besede immunis, ki je pomenila mesto v Rimskem cesarstvu, v katerem ni bilo treba plačevati davkov (o, ko bi vam lahko vaša krvna skupina dala tovrstno imuniteto!). Imunski sistem deluje tako, da sprejme vse, kar spozna kot “svoje”, in uniči vse “tuje”. To je pomembna funkcija, saj bi brez nje vaš imunski sistem lahko po pomoti napadel lastno tkivo ali pa nevarnim organizmom omogočil dostop do vitalnih delov vašega telesa. Kljub vsej zapletenosti pa lahko funkcije imunskega sistema strnemo na dve osnovni: prepoznavanje ‘nas’ in ‘ubijanje’ njih. V tem smislu je vaše telo kakor velika zabava, na katero je vstop možen samo z vabilom. Če gost pokaže pravo vabilo, mu varnostniki dovolijo vstop in se lahko zabava. Če pa je povabilo pomanjkljivo ali ponarejeno, je gost prisiljen oditi.

Vir: Peter J. D’Adamo – 4 načini prehrane za 4 krvne skupine

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: