Podlaga za mešanje krvnih skupin


Krvna skupina, geografija in rasa se med seboj prepletajo in tvorijo našo človeško identiteto. Res je, da so med nami kulturološke razlike, vendar ko pogledamo krvno skupino, vidimo, kako površinske so te razlike. Vaša krvna skupina je starejša od vaše rase in bolj temeljna kot vaša etnična pripadnost Krvne skupine niso nastale slučajno. Vsaka nova krvna skupina je bila evolucijski odgovor na vrsto kataklizmičnih verižnih reakcij, v obdobjih preobratov in sprememb v okolju.
Kljub temu, da so se prve razlike med rasami pojavile v svetu, ki je bil sestavljen skoraj izključno iz krvne skupine B, so bile razlike med rasami, skupaj s prilagoditvami na prehrano, življenjsko okolje in geografske pogoje, del evolucijskega stroja, ki je nazadnje proizvedel ostale krvne skupine.
Nekateri antropologi verjamejo, da razvrščanje ljudi v rasne skupine predstavlja veliko poenostavljanje. Krvna skupina je veliko pomembnejša determinanta za ugotavljanje individualnosti in podobnosti kakor rasa. Afričan (črnec) in belec s krvno skupino A npr. lahko izmenjata kri ali organe in imata mnogo podobnih nagnjenj, prebavnih funkcij ter struktur imunskega sistema – značilnosti, ki pa niso skupne članom njihove lastne rase, ki imajo krvno skupino B. Rasne razlike, ki temeljijo na barvi polti, etničnih običajih, geografskem poreklu ali na koreninah kulture, niso veljavni načini za razlikovanje ljudi. Človeštvo ima veliko več skupnega, kot smo si lahko kdaj koli predstavljali. Vsi smo potencialni bratje in sestre – po krvi.
Danes, ko se oziramo nazaj na to izredno razvojno revolucijo, nam je jasno, da so imeli naši predniki edinstvene biološke odtise, ki so dopolnjevali njihova življenjska okolja. To spoznanje vnašamo v naše zdajšnje razumevanje krvnih skupin, ker genetske značilnosti naših prednikov še danes živijo v naši krvi.
– Krvna skupina 0: Najstarejša in najosnovnejša krvna skupina, ki je preživela na vrhu prehranjevalne verige, z močnim in enostavnim imunskim sistemom, ki je pripravljen in zmožen uničiti vse, prijatelje in sovražnike.
– Krvna skupina A: Prvi priseljenci, ki so bili s selitvami prisiljeni prilagoditi se bolj poljedelski prehrani in načinu življenja -pripravljeni na sodelovanje zaradi lažjega življenja v množičnih združbah.
– Krvna skupina B: Asimilator, ki se prilagaja novim klimatskim razmeram in mešanju prebivalstva; predstavlja naravno iskanje ravnovesja med težnjami razuma in zahtevami imunskega sistema.
– Krvna skupina AB: Delikaten potomec redkega spajanja tolerantne skupine A s prej barbarsko, a bolj uravnoteženo skupino B.
Naši predniki so vsakomur od nas zapustili posebno dediščino, vtisnjeno v naših krvnih skupinah. Ta zapuščina je za vselej prisotna v nukleinskih kislinah vsake celice. Prav tu se srečujeta antropologija z znanostjo o naši krvi.

Vir: Peter J. D’Adamo – 4 načini prehrane za 4 krvne skupine

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: