Bil sem na hidrokolon terapiji


Bil sem torej na čiščenju debelega črevesa.
Star sem štirideset let. Večino svojega življenja mislim, da zdravo živim. Na hidrokoloniku zato niso prišle na dan nobene umazane usedline preteklih let. To nekako potrjuje, da je bila moja odločitev ZA zdravo življenje, pravilna. Potrjuje, da zadnjih nekaj let nisem hodil po napačnih poteh, kar se tiče prehrane.
Vsaj deloma. Kajti res je, da ni bilo črnih usedlin ali oblog, bilo pa je veliko sluzi. Če razmislim za nazaj, je to nekako logično.
Res nisem jedel masti, mesa in visoko predelane hrane v velikih količinah ali pa čipsov, McBurgerjev in podobne junk hrane. Res pa je tudi, da sem jedel malo sadja in zelenjave in precej, precej sladkega. Predvsem pa sem zadnja leta vedno jedel veliko polnovrednega domačega kruha in na njem sladkih namazov (med, maremlada) ali mlečnih namazov. Tudi precej mlečnih izdelkov sem jedel. Odtod menda pride sluz. Od kruha in mleka. In jaz to lahko 100% potrdim.  Moja izkušnja je takšna.
Malo preden sem šel na hidrokolon sem nehal jesti vse žitne izdelke vključno s kruhom in kosmiči. Že kakšen mesec prej sem nehal jesti vse mlečne izdelke. In počasi je sluz izginjala. Trajalo je sicer vsaj kak mesec, vendar zdaj sluzi na toaletnem papirju preprosto ni več. Tudi težave s hemoroidi in srbečico so popolnoma izginile.

Kaj je torej drugače po opravljeni hidrokolon terapiji?
Ni več težav s sluzjo, srbečico, hemoroidi.
Prebava je drugačna. Občutek imam, da veliko bolj učinkovita. Zagotovo imam veliko več energije in vitalnosti, kot prej. Zdaj imam vedno dovolj fizične energije, da opravljam dve službi. Dopoldne v službi in popoldne, brez počitka po kosilu, še doma na kmetiji. Nikoli čez dan mi ni treba počivati in “sestavljati nazaj skupaj”.  Kave in drugih poživil (npr. čokolade) ne jemljem. To prej nikakor ni bilo mogoče. Zdaj sem lahko ves dan od 5:00 do 20:00 v pogonu. In to mi sploh ni težava.
Podobno stanje sem doživel že od avgusta do decembra 08, vendar ne tako stabilno in ne vsak dan. In takrat je bilo tega vedno manj, dalj ko se držal takratno dieto z veliko beljakovinami in maščobami.

Res pa je, da ne vem natančno, če k vsemu temu odločilno pripomogla prav hidrokolon terapija. Kot sem že napisal zgoraj sem pred parimi meseci ukinil mleko in mlečne izdelke, pred kakim mesecem kruh in žitne izdelke, že prej visokopredelano industrijsko hrano (sladkor, sol, vse kar je predelano in pakirano, sladkarije…).
En teden pred hidrokolon terapijo sem prešel na presno hrano. Odtlej vztrajam na tem in nameravam tudi v prihodnje.
Sprememb je bilo torej v zadnjih mesecih kar precej in zelo težko bi rekel, da je za občutno izboljšanje zaslužna samo hidrokolon terapija. Zagotovo pa je eden od pomembnih stebrov, na katerih stoji sedanje dobro počutje in stanje.

Hidrokolon terapija je bila zame eden od ukrepov s katerimi svojemu življenju dajem več življenja.

Advertisements

5 komentarjev to “Bil sem na hidrokolon terapiji”

 1. Asja Says:

  Pozdravljen,

  ob prebiranju članka se je utrdilo to, da moram tudi sama to storiti. Me zanima, kje ste opravili postopek čiščenja.

  Najlepša hvala vnaprej

  in lep pozdrav,
  Asja

 2. Antony Nowak Says:

  V Mostu na Soči, kjer je hidrkolon terapevtka prisotna, kadar g. Marjan Videnšek tam izvaja skupinski post. Ta ista terapevtka izvaja hidrokolon tudi v Izoli in Ljubljani.

 3. mirjana Says:

  KOLONHIDROTERAPIJA JE ZARES ODLIČNA TERAPIJA ZA VSE TISTE,KI ŽELITE SVOJEMU TELESU PONUDITI NEKAJ NAJBOLJŠEGA.IZJEMEN VPLIV NA MENTALNO ZDRAVJE IN ČREVESNO FUNKCIJO.ZRAVEN TEGA PA ŠE DOBRO VPLIVA NA ZDRAVJE KOŽE IN SPLOŠNO POČUTJE.PO TERAPIJAH SEM IMELA OBČUTEK,DA TUDI BOLJE VIDIM IN PA VELIKO BOLJE PONOČI SPIM.NESPEČNOST IN SLABO POČUTJE, KI JE BILO PRISOTNO PRED TERAPIJAMI JE ZDAJ SKORAJ IZGINILO.SKRATKA POČUTIM SE ODLIČNO IN PA TUDI OBSEG PASU SEM PO PETIH TERAPIJAH NEKOLIKO IZGUBILA.
  KOLONHIDROTERAPIJA-HIDROKOLONTERAPIJA V MARIBORU,ZDRAVSTVENI DOM,GOSPOSVETSKA 41,2000 MARIBOR TEL 041-597451- http://www.vitavitale.si
  CERTIFICIRAN KOLONHIDROTERAPEVT

 4. Ela Says:

  KOLONHIDROTERAPIJA V MARIBORU
  Tudi sama sem obiskala tretma pri certificiranem terapevtu za kolonhidroterapijo v ZD Maribor. Sem pa pred terapijo prebrala vse možne članke na to tematiko in kontakt terapevta poiskala preko revije Viva.
  Nad učinkom terapije sem bila presenečena že na začetku, saj je terapija potekala brez neprijetnih ubčutkov izredno pomirjajoče. Po terapiji sem se počutila izredno umirjeno. Za terapijo sem se odločila predvsem zaradi stresnega življenja in napornega dela. Vsekakor zame deluje! Priporočam vsem tistim ki prisegajo na zdravo življenje!

 5. Berni Says:

  Tudi jaz sem ze bila na hidrokolon terapiji in mi je res pomagala pri tezavah z zaprtostjo. Tudi jaz sem spremenila prehrano in po terapiji uzivala probiotike, kar mi je terapevt tudi svetoval. Bila sem pri g. Dragotu Klanscek, ki dela nad Visnjo Goro, tel. 041 517 256 http://www.d-i-h.si, ki ima kakor vem edini v Sloveniji mednarodni certifikat za hidrokolon terapijo in vodi tudi poste. Terapije sicer niso tako super kot njegove masaze, a razen krcev, ni bilo hujsega. Je bilo pa potem olajsanje toliko vecje.
  Odlocila sem se, da bom kuro 3-4 terapije ponovila dvakrat letno. Priporocam, saj je to dober nacin razstupljanja telesa.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: