Naraven bananin sladoled


Naraven bananin sladoled *****
Olupite zrele banane in jih dajte v zmrzovalno vrečko, zaprite jo in postavite v zmrzovalno omaro čez noč ali za več ur. Mešalnik za mešanje postavite najmanj 15 minut pred pripravo v hladilno skrinjo. S tem preprečite, da bi se prva banana pri mešanju raztopila. Bananin sladoled lahko pripravite samo tik pred uporabo, ne morete ga spet zamrzniti.
Na mešalnik montirajte sokovnik, vzemite zmrznjene kose banan iz zmrzovalne skrinje, jih prelomite na pol in denite v sokovnik. Dobili boste čudovit sladoled!
Ta sladoled je odličen. Jejte ga ob vročem vremenu in ob posebnih priložnostih. Sladoled je poln obrok in je nadvse okusen.
1. sprememba: če daste obenem z bananami v mešalnik še nekaj zmrznjenih rdečih jagod, dobite fantastičen sladoled rožnate barve.
2. sprememba: po želji lahko daste obenem z bananami v zmrzovalnik tudi jabolčne krhlje. Sladoled lahko ponudite s sadno solato ali pa kot sadno omako.

Vir: Helmut Wandemaker – Hočeš biti zdrav? Proč s kuhinjskim loncem!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: