Težave s prostato


Male

Dolga leta sem razmišljal, zakaj se pri moških s starostjo prostata progresivno povečuje in otrdeva. Dandanes se ta bolezen pojavlja pri vse mlajših letnikih.
Pri tem se prostata tudi vname. Iščejo “sovražnike” (mikrobe) in jih napadajo s penicilinom. Vendar pa pri tem ne odstranijo vzrokov! Pravijo pa tudi, da kdor zboli za vnetjem prostate, ta se ga več ne znebi. Vselej znova zamenjujejo vzrok in posledico! Dokler se ne odstrani vzrok, tj. napačen način življenja, ne more nič pomagati! Pred 18 leti sem sam opravil kuro s svežimi celicami, ki naj bi pomagala obolelim na prostati.
Pri tej kuri nisem opazil prav ničesar. Kakor toliko drugih posegov v človekovo telo z živalskimi, kemičnimi ali tudi rastlinskimi izdelki, tako je treba tudi terapijo s svežimi ali suhimi celicami odkloniti. Kar človek morda čuti, so obupni napori telesa, da bi se znebilo še teh strupov. Odtod tudi pogosti vročični pojavi po tovrstniih injekcijah.
Vse, kar ima opraviti s pomorom živali, ne more človeku nikoli prinesti kaj dobrega.
Trdno sem prepričan, da sem našel pravi vzrok za obolenje prostate: krušne in žitne jedi! To lahko vsakdo poskusi sam. Živite nekaj tednov in mesecev brez krušnih izdelkov, potem se bodo težave počasi, toda zagotovo zmanjšale. To traja toliko časa, dokler organizem ne izloči nabrane žitne sluzi.
Kakor vsi pretoki in filtrirni sistemi, tako se morajo tudi izredno fine “cevčice” v prostati in njenih “dovodnicah”, torej v celotnem spolnem aparatu popolnoma očistiti od usedlin. Kdor je škrobnata živila, ima poleg tega nenehno polno črevesje, ki zato ves čas pritiska na mehur in s tem na prostato. Tukaj je treba zlasti opozoriti na razširjeno in prepolno zadnje črevo. Ta del bi moral biti vselej prazen.
Pri tem so najboljši čistilci čudoviti sadeži. Sluz se izloča, težave z izločanjem, pritiskom in trganjem izginejo. Pogostnega nočnega vstajanja ni več. Iztok urina je spet močan in obilen kakor v mladih letih. Če se vrnete k lepljivi hrani, se težave že v par dnevih vrnejo! To sem večkrat poskusil sam pri sebi. Medtem sem izvedel, da mnogi raziskovalci prehrane v ZDA potrjujejo moje izkušnje.

Tukaj bi želel navesti značilen primer iz knjige dr. Walkerja, ki je leta 1985, kakor je znano, navzlic hudim boleznim v svojih najboljših letih, kot samostojen menedžer praznoval 116-letnico.
“Nekega dne je prišel v moj sanatorij 87-letni gospod, ki ga je spremljala negovalka. Njegova zgodba je bila kratka: že 25 let je trpel zaradi prostate. V zadnjih 12 mesecih pa se je njegovo stanje tako poslabšalo, da brez negovalke sploh ni mogel več živeti. Podnevi in ponoči mu je morala vstavljati kateter, da mu je izpraznila mehur! (Vendar pa si to lahko privoščijo samo bogati ljudje.)
Ko mu je zdravnik povedal, da lahko je samo takšno hrano (sadje in zelenjavo), kakršna je predpisana v sanatoriju, je protestiral, da brez žita in škrobnate hrane ne more živeti. Ko so mu povedali, da se ima za svoje stanje zahvaliti prav sluzasti škrobnati hrani, se je odločil, da bo poskusil za dva meseca.
Na koncu prvega meseca je lahko zavoljo prehranjevanja brez žita in vsakodnevnih klistirjev odpustil negovalko! Težave s prostato, ki jih je imel 25 let, so izginile.
Ko je šel h koncu drugi mesec, je bil videti 25 let mlajši in se je tako tudi počutil.
Rad bi povedal, da to ni osamljen primer iz moje prakse. Imel sem veliko bolnikov s prostato in še pri nobenem ni moj program spodletel! Tako kot ta 87′-letnik so si povrnili vitalnost in moč za še lep kos življenja.
Trdno sem prepričan, če bi ta gospod začel živeti brez kruha in žita pred 20 ali 30 leti, bi nedvomno danes ne bil videti starejši od 50 ali 60 let in bi se tako tudi počutil.
Staremu gospodu sem zagotovil, da bo, če se bo strogo držal pravega načina življenja, zdrav in čil prekoračil 100-letnico!” Tako Dr. Walker.

Ali ne bi morala že ta izkušnja z zahrbtno boleznijo “starih moških” vzbuditi pozornost vseh moških in žensk?
Zdaj veš, da noben zdravnik pri tej bolezni ne more odločilno pomagati. Nič ne pomaga, nobeno zdravilo, nobeno psevdosredstvo, ne bučno seme, ne beta-sisterol (iz neke afriške rastline). Ne, samo nož in možnost operacije! Poznam operiranca, ki je moral po tem nositi damske vložke!
Nož pa nikdar ne odstrani vzroka te bolezni, ki se pogostoma sprevrže v raka. Poleg tega se lahko bolezenska rast žleze ponovi!
Pri vsaki operaciji grozijo nevarnosti, tukaj pa še dodatna možnost IMPOTENCE, če operacija ni opravljena izredno skrbno in izkušeno.
Samo s to boleznijo pred očmi ti ne bi smelo biti težko odtrgati se od lepljivega kruha in žita! Katera odločitev je težja: nož in njegove posledice ali prehod k odrešilni sadni in zelenjavni hrani? S prostato je tesno povezan mehur. Operacija na prostati in nastanek kamnov v mehurju sta pogostoma povezana. Tudi tu igra žitno lepilo in iz njega zvarjeno pivo usodno vlogo.

Pomudimo se še malo pri bolezni prostate. Opisal sem, da že sama teža velikih količin kruha in žita močno obremenjuje prebavne organe. Črevesje je nenehno vzdraženo, prihaja do širitve črevesa (divertikel), ki se izredno rada vnamejo. Vnetje črevesa, močno razširjeni kolitis, je posledica le-tega. Še zlasti je usodno prenapolnjeno slepo črevo. Ventil k tankemu črevesu ne zdrži pritiska. Tedaj pride v tenko črevo gniloba, zaradi katere se vname ves okoliš. To je tako imenovana Crohnova bolezen, ki se je z zdravili ne da ozdraviti!
Bolniki se povezujejo v skupinah za samopomoč, da bi drug drugemu dajali tolažbo. Vendar pa nihče noče slišati, da bi korenito zavrnil svojo dotlej “priljubljeno” hrano. Kakor omenjeno, povzroča nenehni pritisk na mehur in prostato oteženo praznjenje mehurja. Mehur se ne more več popolnoma sprazniti. Vsepovsod prisotne bakterije tedaj povzročijo vnetje, prostatitis, ki je predhodnik obolenja prostate. Pri ženskah povzroča pritisk prenapolnjenega črevesja na spolne organe spust maternice in vnetje jajčnikov.
Are Waerland je med svojim študijem v Londonu pogostoma prisostvoval operacijam rakavih bolnikov, ki jih je izvajal znani kirurg, sir Artnibot Lane. Sredi 50. let nam je pokazal fotografije takšnih operacij. Včasih je imelo blato v zadnjem črevu premer petlitrskega plastičnega vedra. Črevesne stene so bile tanke kakor pergamentni papir. Le v sredini je bila še majhna odprtina za blato. Okolišni sloji pa so bili trdi in zastareli. Si je potemtakem težko predstavljati raka v takšnem črevesu?
Vselej znova smo presenečeni, da je človek tako trdoživ in da živi tako dolgo navzlic tolikšnim nepotrebnim obremenitvam! Če torej želiš v prihodnje svoj prebavni sistem razbremeniti teh grozljivih bolezni, potem jej sveže sadje, zelenjavo in orehe v presnem stanju, ne pa kruha in žitnih jedi!
Sadje in zelenjava v naravnem stanju ne dražijo prebavnega trakta, ne povzročajo zaprtja in ne širijo črevesja. Če ješ samo sadje, potem nimaš težav z vrenjem in imaš takoj na voljo vso potrebno energijo. Če pa sadje kombiniraš z žitom, kakor na primer pri sadni torti, potem sadni sladkor iz sadja takoj povzroči, da ta brozga zavre. S tem si v sebi odprl “žganjarno”! Torej sadja nikdar ne jej po večerji, pri gledanju TV, kajti “eno jabolko na dan” ti ne bo pregnalo zdravnika stran, temveč jej sadje samo kot samostojen obrok!


Vsakdo lahko sam pri sebi ugotovil močno izboljšanje zdravstvenega stanja: če boš za nekaj dni ali nekaj tednov nadomestil žitne izdelke s sadjem, boš doživel presenečenje!
 


Vir: Helmut Wandemaker – Hočeš biti zdrav? Proč s kuhinjskim loncem!

Advertisements

One Response to “Težave s prostato”

  1. JANEZ Says:

    Hvala za izčrpen prikaz problemov in tveganj, s pisanjem se popolnoma strijam!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: