Ječmen in ješprenj…


… nista v redu.

Včeraj in danes sem jedel solato z dodanim kuhanim bio ješprenjem.
In ni dobro.
Danes od dopoldneva dalje opažam poslabšanje simptomov.
Rahla srbečica, rahla omotičnost in povečana “privlačnost stolov in kavčev”.

Wikipedia spet razloži zadevo.
100 g ječmena ima:
Carbohydrates      77.7 g
– Sugars  0.8 g
– Dietary fiber  15.6 g
Fat  1.2 g
Protein  9.9 g

Kdaj bom že začel to gledati vnaprej in ne šele po toči?

Značke:

5 komentarjev to “Ječmen in ješprenj…”

  1. Dolores Says:

    Čau

    ješprenj, meni ne dela vecjih tezav, je pa res da sem ga jedla samo kot ricat, in sicer po receptu iz knjige Resnice in zmote o kandidi. Mogoce si ga pojedel prevec… Kot pravi Dominik, da itak nobeni OH niso zdravi, ker pa jih ne moremo opustiti, bi mogli jih pojest nekje okoli 30 g na dan… Ampak ce recimo si tisti dan ze pojedel kako sadje, ali kaksne kosmice, moras pri kosilu recimo paziti, koliko jih se potem pojes. V glavnem zmanjsat vnos kolikor se da, da se prezivis 😉

    Je pa res da ne vem kaj mi zdaj dela tezave, oz niti niso tezave, vendar se mi je vceraj na kozi pojavila suha koža (sem imela ze veckrat). naceloma sedaj po dveh mesecih diete nebi smela imeti tega, razen sem razmisljala, da je mogoce krivo, da se je kandida premaknila sedaj na kozo, ko ji v crevesju ne pase vec. Mogoce je povezano tudi s tem, da sem zacela jemati dida tablete, ki kandido ubijajo direktno. Sem si sedaj zacelamazati z grenifitom, da vidim, ce bo pomagal, ce ne bom namazala kar s canestenom. Ampak canesten je spet antibiotik in ga nebi niti dajala rajsi na koze, ce bo slo brez tega.

  2. Antony Nowak Says:

    Ja, verjetno ga je bilo res preveč. Malo sem gledal svojo evidenco, kaj sem jedel in kakšno je bilo počutje in našel tole:
    4.9. in 5.9. vsak dan ista solata iz zelenjave in ješprenja.To pomeni v dveh dneh cca. 2,2 litra solate v kateri je bilo recimo cca. 35% ješprenja. Potem pa zraven še jutranji riževi vaflji, pa še kaj in se je nabralo.
    Presneta reč.

  3. Dolores Says:

    ce pravis da v dveh dneh ista solata, potem si v bistvu jedel stari jecmen? recimo da je bil en dan v hladiniku? mogoce je potem krivo to… ali si imel oba dva dni probleme, ali samo drugi dan… v knjigi pise da edino proseno kaso lahko shranis, saj bodo proso glivice zadnje napdale, ampak meni je tudi prosena kasa stara en dan naredil stalo

  4. Antony Nowak Says:

    Ja res. Ješprenj je bil skuhan, dokaj hitro zapakiran v posodice in spravljen v hladilnik. To sva z ženo delala že prej, npr. s prosenimi solatami ali drugo zelenjavo, pa ni bilo nikoli tako. Res tega pravila, naj se ne je prejšnji dan kuhane hrane ne upoštevam najbolj. To pa iz preprostega razloga – ker ima žena pri kuhanju že tako zadostno štalo zaradi mene in nočem težit še s sveže kuhano hrano. Saj potem pa lahko pusti službo in samo še kuha.
    Če po pravici povem se mi ta razlog (da se bodo plesni razpasle na hrani v hladilniku pri +5 st C) zdi malo verjeten. In zato sem ga deloma prezrl oz. pomnožil z 0.

    Lahko pa je res krivo prav to, če gledaš tako kot praviš ti.
    Kajti prvi dan ko sem jedel ješprenj je bil super dan.
    Naslednji pa zrcalna slika od super.

  5. Dolores Says:

    Evo isto je bilo pri meni pri proseni kasi, se nikoli z njo problemov, dokler nisem jedla en dan stare… Pa mogoce sama prosena kasa nebi bila problem (ker jo kao glivice zadnjo med ziti napadejo) ampak mislim da je bila bolj problem preprazena zelenjava.

    Je pa res problem pri tem kuhanju, jaz morem sedaj vse kuhati dvojno in mi ponavadi v eni uri ne znese, tako da jem ene in iste stvari (solate). Pri meni je se ta problem, da moj ne je zelenjave sploh, torej kuham dva kosila vsak dan, in glede na to da ne znam kuhati v mejah normale, vsak dan skuham veliko prevec, potem p gre v nic, se pa trudim kuhati manj, ce pa ze ne znese, pojem saj za vecerjo potem isto kot za kosilo, le brez solate, kar pa ostane se od vecerje gre pa stran, sicer se mi srce para, ampak boljse da se srce 😉 kot pa jaz.

    Sem brala da je boljse da zmrznes hrano, torej popolnoma ohladis (ne v hladilniku, sej topla hrana in hladilnik itak ne gresta skupaj) in das cez noc v zmrzovalnik, zjutraj pa magari vzames spet vn, vem da je vcasih to nesmiselno, ampak menda je boljse, bomo probali se to. Sej kaksne plac za loncek se vedno najde v zmrzovalniku.

    Drugace pa sem vceraj prebila 2 uri pri najboljsem sosedu, in odkrila sojin puding brez dodanega sladkroja, in se neko cokoldano mleko, ki prav tako nima dodanega nobenega dodatnega sladkorja… Sicer mi je malo cudno, ampak bomo probali, kaksen je sploh okus (verjetno zelo po kakavu) mogoce bo celo za tisto najhujso slo po sladkem. Sicer je nimam pogosto, ampak vcasih me kr zamika da bi si privoscila Milko, ki je v hladilniku. V moje dobro se sicer premagam, ampak se bojim, da se pa enkrat ne bom in bo potem stala. Bom probala to dvoje in videla kako bo delovalo. Puding je sicer slajen s “sadjem” ampak za tisto najhujso zeljo, bo seveda bolje, kot pa cokolada 😉 Sem jedla ze Promavelov pudin od soje in mi ni povzrocal tezav, bomo videli kako bo s tem.

    Najbolj pri vsem skupaj pogresam kis, sicer zdaj kisam z molkosanom, ampak je tako sivnjsko drag. Vsi skoraj prepovedujejo kis, ampak jaz nisem zasledila, da bi po kisu imela kaksne posebne tezave. Nisem se se odlocila, ali ga bom ponovno cela uzivati ali ne.

Odgovorite Dolores Prekinite odgovor