Slovenske knjige o kandidi


Doslej sem prebral dve knjigi o kandidi. Ukrotite kandido avtorice Vesne Vesel in Resnice in zmote o kandidi, ki jo je napisala Sanja Lončar s soavtorji.
Prva je bolj oseben pogled na zdravljenje kandide, druga deluje precej bolj strokovno podkrepljeno in obširneje pokrije tematiko. Druge nisem še cele prebral.

Prvi nekoliko zamerim to, da v knjigi sami precej agresivno zganja marketing za vse preparate, ki jih je avtorica jedla med terapijo. S tem ustvari zmedo, ko na začetku piše kaj vse je uporabila, ko je zdravila kandido. Kasneje pa v drugem delu knjige pri vsakem opisanem prehranskem dodatku piše, kolikokrat ga uživa. S tem ustvarja zmedo.

Pri obeh knjigah (bolj pri Ukrotite kandido) me je motilo, da so se avtorice zelo na splošno lotile npr. opisovanja zdrave prehrane in se niso bolj osredotočili na problem iz naslova. Tudi to ustvarja pri bralcu zmedo. Še posebej pri bralcu začetniku ali “telebanu”, kar se kandide tiče.

So pa v obeh knjigah dragocene informacije in napotki, kako ukrepati, ko ugotovite, da imate kandido. Obe povesta, da je skoraj nesmiselno hoditi k zdravniku, ker kandida za mnoge zdravnike (še) ni bolezen. Ko si človek s pomočjo takega in drugačnega branja pridobi zadosti vedenja, se zna spopasti s težavo, kot je kandida. In zato sta knjigi dragoceni.

Poleg omenjenih dveh knjig sem bral tudi Čudež iz grenivkinih pečk in Zdravo kombiniranje hrane. Tudi priporočam.

Advertisements

Značke:

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: